Recipe: Yummy Sambal Matah Bali
Sambal Matah Bali. Sambal matah is originated in Bali. Many people do not know about or hear of Indonesia, but they sure know Bali 🙂 sambal matah is made with all raw ingredients. Sambal Matah Bali Style Raw Sambal.
Sambal = a spicy condiment, chilli dish. Bali, the land of a thousand temples, is the most famous island in Indonesia. This sambal matah recipe is a raw sambal originally from Bali, Indonesia. You can cook Sambal Matah Bali using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Sambal Matah Bali
- It's 9 buah of cabe rawit merah.
- It's 5 siung of bawang merah.
- It's 1 btg of serai ambil bagian yg putih.
- You need 2 of lb daun jeruk buang tulangnya.
- You need Secukupnya of jeruk nipis peras airnya.
- It's Secukupnya of garam, kaldu bubuk dan gula.
- Prepare 1 sdm of minyak sayur.
It is made with spicy chilies, shallots and more with a flavorful mixture of shrimp paste and other fresh ingredients. Salah satu sambal yang paling terkenal adalah sambal matah yang berasal dari daerah bali. Resep sambel matah seperti sambal bawang yang sangat mudah untuk diolah sendiri di rumah. Ronnie A. is drinking a Bintang Pilsener by PT Multi Bintang Indonesia Tbk. at Sambal Matah.
Sambal Matah Bali instructions
- Siapkan bahan.
- Cuci bersih semua bahan.
- Iris tipis cabe, bawang merah, serai dan daun jeruk. Kucuri jeruk nipis dan beri garam, gula dan kaldu bubuk. Aduk rata sambil ditekan2.
- Tambahkan minyak yg sudah panas. Aduk rata.
- Sambal matah siap disantap dengan lauk sesuai selera. Beneran ngabisin nasi ini!!.
Sambal matah menjadi salah satu makanan pelengkap yang banyak digemari. Sambal yang satu ini biasanya banyak disajikan dalam makanan Bali. Namun, tak perlu datang ke restoran Bali hanya. Owner is a great guy and staff. Siapa yang doyan banget makan pedas?
Komentar
Posting Komentar